Autocontroles voordat u een gebruikte auto koopt

Neem om te beginnen de checklist van onze autokoper mee.

Dit geeft een algemeen overzicht waar u op moet letten, maar een online zoekopdracht kan u een duidelijker idee geven van waar u op moet letten bij specifieke merken en modellen.

  1. Banden We hebben het al gehad over het schoppen van de banden, maar het is de moeite waard om op je knieën te gaan en ze goed te inspecteren. Hoeveel loopvlak hebben ze? Ze hebben 1,6 mm nodig als wettelijk minimum, dus als ze minder dan 3 mm zijn, moet u rekening houden met de kosten van het snel veranderen ervan. Hoewel banden van budgetmerken misschien geen grote zorg zijn voor een goedkope auto, wilt u vier bijpassende premium banden als u meer geld uitgeeft (vooral aan een prestatieauto). Klik hier voor meer informatie over het controleren van het legale bandenprofiel met een 20p.
  2. Deuken en krassen Hoe is de carrosserie? Zijn er tekenen van kerbing op de wielen? Het is belangrijk om een auto bij helder daglicht te inspecteren … regen of duisternis kunnen veel verbergen. Laat je niet afschrikken door kleine deukjes of krasjes, deze zijn redelijk goedkoop te repareren, maar gebruik ze wel om te onderhandelen.
  3. Tussenruimten van panelen Kijk terwijl u over de carrosserie kijkt naar de openingen tussen de panelen – grote openingen in het paneel kunnen een teken zijn dat een auto slecht is gerepareerd na een ongeval, en zorg ervoor dat er geen kleurverschillen zijn tussen de panelen.
  4. Vloeistofniveaus Open de motorkap en controleer alle niveaus – inclusief olie, rem- en stuurbekrachtigingsvloeistof. Als ze laag zijn, kan dit een teken zijn dat de auto niet goed is onderhouden. Kijk terwijl u daar bent naar tekenen van olielekkage onder de motorkap. Het is de moeite waard om ook onder de auto te kijken.

Wilt u schadeverleden auto achterhalen? Dat informatie kunt u vinden op www.kentekencheck.net doen door een kenteken check te doen.