Gevangenisstraf voor het proberen om de theorie-test te bedriegen

Een voormalige Iraanse sportman is gevangen gezet na drie pogingen om vals te spelen bij het theorie-examen – twee keer door een geheim Bluetooth-oortje te dragen en vervolgens door een lookalike in zijn plaats te sturen.

 

Gloucester Crown Court hoorde hoe Amir Lorzadeh, 38, uit Shenley Green, Birmingham, het oortje in de koptelefoon stopte die hem werd geleverd in de testcentra van Cheltenham en Sutton Coldfield. scooter theorie online mogelijk gemaakt.

 

 

Nadat hij in beide centra was ontdekt, vroeg hij zich aan voor een theorie-examen bij Redditch, m-aar liet een andere man het examen op zijn naam afleggen.

 

Lorzadeh, die was veroordeeld voor de eerste twee misdrijven en de derde had toegegeven, kreeg 11 maanden gevangenisstraf van rechter Jason Taylor QC, die hem vertelde: om veilig te rijden, kruip achter het stuur van een auto. ”

 

De vervolging werd ingesteld door de Driver and Vehicle Standards Agency.

 

De rechtbank heeft gehoord dat verzoekers wier moedertaal niet Engels is, een koptelefoon kunnen krijgen om de vragen in hun eigen taal te beluisteren. oefen examen theorie auto oefenen op de website.

 

Aanklager Justin Davies zei dat Lorzadeh om een ​​koptelefoon had gevraagd toen hij in december 2017 zijn theorie-examen in Cheltenham aflegde en voor de test werd doorzocht.

 

Ik Davies zei: “” Een surveillant onderbrak de test en vroeg om de koptelefoon te verwijderen. De beklaagde verzette zich tegen deze suggestie.

 

“Toen de koptelefoon werd verwijderd, probeerde hij discreet een voorwerp van het apparaat te verwijderen met een gebalde vuist.

 

“Hij zei dat hij dit apparaat had gebruikt om hem te helpen de vragen te begrijpen. Hij beweerde dat hij spijt had van wat hij had gedaan en beweerde dat hij niet wist dat het illegaal was om een ​​digitaal oortje te gebruiken.”

 

De rechtbank kreeg te horen dat Lozardeh in november 2018 bij Sutton Coldfield wat leek op een digitaal oortje liet vallen en toen het personeel tussenbeide kwam tijdens de test, verwijderde hij het apparaat en verborg het het in zijn gebalde vuist. ”

 

De rechtbank kreeg te horen dat een verdere theorie-test in Redditch afgelopen november, de man die voor hem inkwam Engels sprak en slaagde voor de test, maar Lorzadeh werd de volgende maand gestopt met het afleggen van zijn praktische test.

 

Andrew Wilkins, verdedigend, zei: “De heer Lorzadeh was een zeer succesvolle sportman die nationaal kampioen bodybuilding werd in Iran, gevolgd door enig internationaal succes.”

 

Nadat hij asiel had gekregen in het VK, probeerde hij een trainingsbedrijf op te zetten, maar toen hij op zoek was naar andere banen, had hij een rijbewijs nodig omdat hij in Iran had gereden, maar worstelde met Engels voor het theorie-examen.

 

Lorzadeh werd in januari schuldig bevonden aan twee keer het bezit van een voorwerp voor fraude en pleitte in september schuldig aan het verstrekken van een voorlopig rijbewijs aan de persoon die op hem leek voor gebruik bij fraude.

 

Rechter Taylor zei tegen Lorzadeh: ‘Je acties tonen een schaamteloos gebrek aan respect voor een eerlijk proces door te blijven beledigen in afwachting van het proces.

 

“Individueel en samen zijn dit ernstige overtredingen, vooral als je kijkt naar de planning die tijdens het proces is ondernomen, waarbij anderen aan de andere kant van het Bluetooth-apparaat betrokken zouden zijn geweest.

 

‘Ik geloof niet dat je berouw hebt, aangezien je deze belediging meer dan eens hebt gepleegd. Je wanhoop naar je rijbewijs onderstreepte je frustraties over taalproblemen.

 

“Uw gebrek aan inzicht en het minimaliseren van de ernst van uw belediging weerspiegelen u niet goed.”

 

De rechter zette Lorzadeh 11 maanden gevangen en vertelde hem dat hij de straf niet kon opschorten