Overstappen van Energie, iedereen heeft het er over, maar hoe kunnen we daar iets meer over zeggen?

Al begonnen met energie overstappen via een site zoals beste-energievergelijker.com? Het is bijna onmogelijk om een krant op te halen of de televisie of radio aan te zetten zonder iets te lezen of te horen over de opwarming van de aarde en hoe deze zo’n ernstige bedreiging vormt voor onze planeet en haar levensvormen. Een van de belangrijkste bijdragen aan dit probleem is de verbranding van fossiele brandstoffen, die worden gebruikt om de elektriciteit en energie op te wekken die we in onze huizen gebruiken.

Je energierekening verlagen, hoe kunnen we hier effectief mee beginnen?

Niet alleen dat, maar naarmate we meer van deze brandstoffen gebruiken, neemt de aanvoer van deze zelfde brandstoffen sneller af, wat weer leidt tot de kosten van de energie die we van de ene op de andere maand bij de nutsbedrijven kopen.

  • Je hoeft niet stil te zitten en toe te kijken hoe dit gebeurt, terwijl je je afvraagt hoe je de energie van volgende maand gaat betalen, laat staan die van deze maand. Als je in actie komt en kijkt naar hoe je energie binnen je huishouden gebruikt, zul je je waarschijnlijk realiseren dat er veel elektriciteit, gas, etc. wordt gebruikt die misschien niet nodig is.
  • Om u te helpen uw energierekening te verlagen, zijn hier 10 eenvoudige dingen die u vandaag de dag kunt doen.

1. Doe het licht uit als je een kamer verlaat.

2. Veel elektronische items zoals computers, TV’s en DVD’s trekken continu stroom als ze in het stopcontact worden gestoken, zelfs als ze zijn uitgeschakeld. Om te voorkomen dat er onbedoeld een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit wordt toegevoegd aan uw rekening, sluit u dergelijke elektronica aan op stekkerdozen, die moeten worden uitgeschakeld wanneer de elektronica niet in gebruik is.

3. Laat uw thermostaat van de warmwaterboiler zakken tot 120° Fahrenheit.

4. Stel de oventhermostaat in op 68 graden of lager en de airconditionerthermostaat op 78 graden of hoger, als de gezondheidstoestand het toelaat. 3 procent tot 5 procent meer energie wordt gebruikt voor elke graad die de oven boven de 68 graden is ingesteld en voor elke graad wordt de airconditioner onder de 78 graden ingesteld.

5. Was de kleding in koud water, niet warm. Veel mensen denken dat warmte de kleren schoner maakt, maar dat is een mythe. Probeer een volledige lading te wassen en te drogen wanneer dat mogelijk is, en doe uw was ‘s nachts, wanneer de tarieven lager zijn.

6. Droog uw wasgoed in de lucht of in de waslijn – maak het zoals mama en oma altijd deden! Onthoud: “Je moeder moet het weten”.