Tips om tieners te leren hoe ze creditcards moeten gebruiken

Cash is niet langer koning in de digitale wereld van vandaag, wat betekent dat meer mensen van alle leeftijden vertrouwen op plastic en digitale betaalmethoden. Volgens Sallie Mae had 56 procent van de niet-gegradueerde studenten in 2016 een creditcard, hoewel studenten nog steeds vaker pinpassen of contant geld gebruiken dan creditcards.

Uw tiener de eerste creditcard geven is een grote stap, en een die een aanzienlijke impact kan hebben – zowel goede als slechte – op hun financiële toekomst. Bereid ze voor op succes door deze tips te volgen om uw tiener te leren hoe hij verantwoord met een creditcard omgaat.

1. Geef het goede voorbeeld

Wanneer u uw plastic kaart gebruikt om dingen te betalen, leg dan aan uw kind uit hoe en waarom u het gebruikt. Dit is ook een goede gelegenheid om hen het verschil te leren tussen een pinpas en een creditcard. Hoe eerder u deze gesprekken kunt beginnen, hoe beter. Je kinderen kijken en leren altijd, dus een goed rolmodel zijn voor het verantwoord omgaan met creditcards zal een heel lange weg gaan.

2. Open een tienerrekening

Verantwoordelijk algemeen geldbeheer leren is cruciaal voordat een tiener zelfs kan overwegen om een eigen creditcard te krijgen. Open een tienerrekening of spaarrekening die wordt geleverd met een betaalpas en gebruik deze als een kans om tieners te leren over vergoedingen, budgettering en andere belangrijke financiële basisprincipes.

3. Leg uit hoe u creditcards gebruikt

Als tieners eenmaal een goede financiële basis hebben, kunt u met hen in meer detail treden over het gebruik van creditcards. De belangrijkste vuistregel: reken niets aan waarvoor u niet kunt betalen. In tegenstelling tot debetkaarten wordt geld niet rechtstreeks van uw betaalrekening afgeschreven, u sluit bij elke aankoop een lening af. U moet die lening terugbetalen en hoe langer u er over doet om het terug te betalen, hoe meer het u zal kosten – zowel in dollars als in uw credit score. Zorg ervoor dat ze de rentetarieven, late vergoedingen, limieten voor creditcarduitgaven begrijpen en hoe ze automatische betalingen kunnen instellen. Bezoek 123creditcardvergelijk.nl voor meer informatie.